"Együtt a Gyerekekkel" Szabadidő Egyesület

(E.GY.SZ.E.)

A 2012. év eseményei


 

Edzéseink ez évben is három helyen folytak Pécsett: a Testvérvárosok téri Általános Iskolában (Megyervárosi Iskola), a Felsővámház utcai Iskolában (Városközponti Iskola), és a Szivárvány Gyermekházban (Pécsi Ifjúsági Központ). A Felsővámház utcai Iskola megszűnése miatt az év szeptemberétől az edzéseket a Mátyás király utcai Általános Iskolában folytattuk.

- 2012.01.06.-án „Önvédelmi ismeretek” címmel előadást tartottunk a Szivárvány Gyermekházban. Előadó Sey Gábor az EGYSZE elnöke. A rendezvényen 40 fő vett részt. Az előadás igazi nagy meglepetése az előadó 60. születésnapjának köszöntése volt. A meglepetés bulira számos régi tanítvány is megérkezett.

- 2012.01.13.-án „A kumite oktatásának kérdései” címmel ugyancsak Sey Gábor tartott előadást a Szivárvány Gyermekházban az egyesület tagjai és külső érdeklődők számára, 15 fő részvételével.

- 2012.02.18.-án a 12. Sakura Kupa Karate Versenyen vettünk részt Szombathelyen, ahol Balla Dániel Kumitében első helyezést ért el.

- 2012.01.20.-án „Küzdőjátékok a küzdősportok oktatásában” címmel Morvay-Sey Kata az EGYSZE vezetőedzője,  egyetemi tanársegéd tartott vetítőképes előadást ugyancsak a Szivárvány Gyermekházban .

- 2012.05.19.-én. Szombathelyen Edzőtovábbképzésen vett részt: Morvay-Sey Kata, Regényi Zoltán, Kilvinger András, Sey Gábor.

Morvay-Sey Kata a továbbképzés egyik meghívott előadója is volt.

- 2012.07.15.–21.-ig az Orfűi Általános Iskola tornatermében edzőtáboroztunk 24 fővel. Egyesületünk három szakosztálya mellett a bácsbokodi Ganbatte Karate Klub, a Sellyei Shotokan Karate Egyesület és a Barcsi VSE karatékái vettek részt a táborban. A tábor végén kyu és dan vizsgára került sor, amin Péterfai Péter és Flórián Oszkár a Barcsi VSE sportolói 1. danra, míg Király Gábor, – aki a Ganbattét és Egyesületünket egyaránt képviselte – 3.danra vizsgázott. Táborvezető: Sey Gábor és Morvay-Sey Kata, segítőjük Kilvinger András volt.

- 2012.09.23.-án Szabadkán az Okuyama Karate Kupán vettünk részt, ahol Király Gábor Kumitében 2. helyezést ért el.

- 2012.09.29.-én a PTE „Kutatók Éjszakája” rendezvényén egyesületünk vezetőedzője, Morvay-Sey Kata tartott előadást „Chuck Norris megpróbálta a lehetetlent... és sikerült neki” címmel, majd jól sikerült bemutatót tartott a küzdősport játékok alkalmazási lehetőségéről.

- 2012. 11.14.-én a Szivárvány Gyermekházban és a Deák Ferenc Gimnázium rendezvényén megismételtük a nagy sikerre való tekintettel Morvay-Sey Kata előadását „Chuck Norris megpróbálta a lehetetlent... és sikerült neki” címmel.

- 2012.10.06.-án Szombathelyen a Goju Kupa Karate versenyen Sey Gábor és Kilvinger András bíráskodott.

- 2012.10.20.-án a IV. Dráva Kupa Karate Versenyen vettünk részt kilenc nevezővel Barcson. Versenyzőink egy első, egy második és hét harmadik helyezést értek el.

Bíráskodott: Sey Gábor, Kilvinger András és Király Gábor.

- 2012.12.02.-án. Király Gábor Szlovákiában vett részt Csapat Kumite versenyen, ahol 3. helyezést értek el.

- Ugyancsak 2012.02.02.-án nyolcadik alkalommal rendeztük meg Mikulás Kupánkat 81 fő részvételével. Versenyünkön, amit az 500-as Angster J. SzKI. Petőfi utcai sportcsarnokában bonyolítottunk le, a Barcsi VSE, a Mohácsi TE, A Sellyei Shotokan Karate SE, a Sellyei Shotokan-do Klub, a szabadszentkirályi Sólyom Harcművészeti Klub vett részt egyesületünk három szakosztályán kívül.

A verseny rendezője Morvay-Sey Kata és ifj. Sey Gábor, főbíró Katona Péter 5.danos mester volt.

- Bálint Balázs sikeresen fejezte be edzői tanulmányait.

- Honlapunk, az aktuális információkkal továbbra is látogatható: www.egysze.freeweb.hu oldalon.

- Elméleti és gyakorlati vizsgához segítségül egyesületünk kiadta ssh. Sey Gábor sen.- sh. Morvay-Sey Kata: „A shotokan karate útja” című könyvét (Kihon-Kata-Kumite-Önvédelem), valamint Watakushi Ningen: „Budoka nagara no michi” harcművészeti enciklopédiáját. Mindkettő terjesztésre kerül a Hunor Vállalkozásnál is illetve e-könyvként letölthető a www.mandulavirag.hu; www.digitalpaper.hu; illetve a www.sinesymposium.hu oldalakon.

- Morvay-Sey Kata vezetőedzőnk „Küzdősportok-küzdőjátékok” című könyve is megjelent e-könyvként az alábbi linken: http://tamop412a.ttk.pte.hu/TSI

- Balla Dániel versenyzőnk bemutatkozó filmje a https://www.youtube.com/watch?v=5J4-PQIsv2s linken található a neten.

- Egyesületünk tagjait 5 hírlevélben tájékoztattuk az aktuális eseményekről az elmúlt évben.

- Az első, ötödik és kilencedik évfolyamos tanulóknak a heti öt testnevelés óra bevezetésével lehetőséget biztosítottunk az edzéseinken való ingyenes, illetve kedvezményes részvételre, amiről az iskolák felé igazolást állítottunk ki.

   

 

   

   

   

 

 

2011    Vissza a főoldalra    2013