"Együtt a Gyerekekkel" Szabadidő Egyesület

(E.GY.SZ.E.)

 

A 2007. év eseményei

 

Első versenyünk a VII. Sakura Karate Kupa karate verseny volt, Szombathelyen, 2007.02.03-án. Öt versenyzővel 8 érmet szereztünk. (kata: 1 első, 2 harmadik; kumite: 1 első, 4 harmadik helyezés).

 

A XIII. Pécsi Shotokan Karate Európa Kupát 20007.04.28-án a Gandhi Gimnázium sportcsarnokában szerveztük meg, 265 fő, 26 klub, 3 ország (Románia (2 klub), Serbia-Montenegro (13 klub), Magyarország (11klub)) részvételével. A versenyszámokban: Kata, Kumite, Csapat kata összesen 462 induló volt. A főbírói tisztet: Orbán Zoltán nemzetközi WKF bíró látta el. A versenyt Dr. Prof. Žiko G. Bećanović az I.K.A. Hachi-O-Kai Szövetség Európai Igazgatója nyitotta meg. Sokat segítettek egyesületünk WKF bírói, és az egyesület felnőtt tagjai, mint jegyzőkönyvvezetők

.

A III. Pécsi Nemzetközi Martial Arts Versenyt az EK-val egyidőben, ugyanaznap délután bonyolítottuk le. A versenyen 19 induló páros (11 Hu;8 Sr) vett részt. Itt a főbíró: Babić Alen nemzetközi bíró (RS) volt.

A nyár sem eseménytelenül, egyesületünk elnöke, Balatonfenyvesen, a Pécs-somogyi jiu-jitsusok táborában augusztus 17-18án két napos karate kurzust tartott.

2007.06.15-17-között az I.K.A Hachi-O-Kai G.K.A. európai igazgatójának, dr Žiko G. Bećanović 8.dan meghívására a vajdasági Irigen vett részt nemzetközi karate versenyen egyesületünk elnöke, Sey Gábor sen.6.dan, ahol Kilvinger Andrással 2.dan nagysikerű önvédelmi bemutatót tartott.

Iidén is Orfűn tartottuk hagyományos nyári edzőtáborunkat július 30-tól augusztus 4-ig. A táborban szombathelyi és szigetvári karatékák is részt vettek az egyesületünk három pécsi szakosztályának sportolói mellett. A 40 fős táborban a kezdő és haladó edzések mellett, jutott idő strandolásra, és több szabadidős programra is. A tábor végén 1.danra sikeres vizsgát tett Radev Gergő, Radev Jácint, és Balla Dániel, harmadik danra pedig Kilvinger András.

 

Nemzetközi Karate Versenyen és Okuyama szemináriumon vettünk részt Szabadkán 2007.09.23-án. Egyesületünk 15 fővel képviseltette magát a verseny és szemináriumon. Egy első, öt második és két, harmadik helyezéssel tértünk haza. Sportolóink nem csak érmekkel, de kancho Okuyama 9.dan-os mester szemináriumán szerzett értékes tapasztalatokkal is gazdagodtak.

 

Goju Kupa Szombathely, szeptember. Egyesületünket öt fő lépviselte a versenyen, akik a mellett, hogy bíráskodtak is a rendezvényen, még négy éremmel is tértek haza. A hagyományosan jó hangulatú, színvonalas versenyen évek óta a két megye közti sportbarátság jegyében veszünk részt.

 

Barcson, a VIII. Karte Közép-Európa Kupán 2007.október 21.-én 7 fő versenyzett egyesületünk színeiben. Egy első, két második és öt harmadik hellyel tértünk haza.

 

 

Bácsbokodon Király Gábor sensei 20 fővel beindította egyesületünk negyedik karate szakosztályát.

Magyar Shotokan Karate Szövetség által rendezett OB-n, Budapesten 2007. 12. 08-án csapatunk 12 fővel indult. Morvay-Sey Kata vezetőedző irányításával sportolóink ezen a versenyen 21-szer állhattak dobogóra. Hat első, két második, és tizenhárom harmadik helyet szerezve.

IV. Mikulás Kupa Karate Verseny 2007.12.01-én került megrendezésre az Angster J. Szakképző Iskola Sportcsarnokában. A versenyre 97 fő nevezett az E.GY.SZ.E., a Fuji Karate Klub, a Harmónia Szabadidő Egyesület, A Hoboli Shotokan Karate és Természetjáró Egyesület, a Mohácsi Torna Egylet Wado ryu Karate Szakosztálya, és a Sellye Karate Klub képviseletében. Ezen a versenyen zajlott le, immár a második alkalommal megrendezett megyei bírói tanfolyam gyakorlati vizsgája is, Orbán Zoltán és Tausz Marcell A/A kategóriás bírók vezetésével. Az eddig is bírói képesítéssel rendelkező karatékáink sikeresen hosszabbították meg bírói licenszüket, Radev Jácint, pedig eredményes vizsgát tett. A versenyen a PTE Sportszervező Szakos hallgatói is segítették a versenyt Morvay-Sey Kata tanárnő vezetésével. Ezen a versenyen négy első, hat második és tizenegy harmadik helyet gyűjtöttek be karatékáink.

Temesváron 2007. 12. 08-án került megrendezésre a 11. I.K.A. Karate Világ Kupa, ahol. Egyesületünket Sey Gábor sen. vezetésével Balla Dániel és Kilvinger András képviselte. Balla Dániel, - aki bíráskodott is, - sajnálatos malőr következtében saját korosztályából lemaradva, az eggyel magasabb kategóriában, nyolc induló közül a harmadik helyre verekedte fel magát, egyenletes szép teljesítménnyel. Kilvinger András katában szerzett harmadik helyezést.

Téli edzőtáborunkat ez évben is a Felsővámház utcai Általános Iskolában tartottuk december 27-29-én. A 17 résztvevőből ketten képviselték a szombathelyi Sakura Karate Klubot. Tábort Sey Gábor sen. és Sey Gábor jun. vezette. A vizsgafelkészítésen kívül elméleti előadások és önvédelmi gyakorlatok is szerepeltek a programban. Az elmúlt év versenyeinek elemzése, egy-egy múlt béli mérkőzés megtekintése eredményesnek bizonyult. A tábor kyu vizsgával zárult.

Versenyzőink ez évben 24 első; 22 második és 55 harmadik helyet értek el.

 Bírói MKSZ minősítéssel rendelkeznek:

  1. Schilling Gábor "SB" kat.
  2. Balla Dániel "SB" kat.
  3. Király Gábor "SB" kat.
  4. Ottova István "SB" kat.
  5. Radev Jácint "SB" kat.

 

2006    Vissza a főoldalra    2008