"Együtt a Gyerekekkel" Szabadidő Egyesület

(E.GY.SZ.E.)

A 2003-as év említésre méltó eseményei az Egyesület életében:

Ismét sikerült megrendezi, a Pécsi Shotokan Európa Kupa karate versenyt, immáron a 9.-et. Igaz a 2002-es 460 indulóhoz képest csak 340 versenyző vett részt a versenyen, hét ország képviseletében. A szervezésben derekasan vették ki részüket a kartatékák és a szüleik. A verseny rendezésében támogatott bennünket a Baranya Megyei, és a Pécs Városi Önkormányzat, a Baranya Megyei Karate Szakszövetség.

Az év folyamán három soros kyu-vizsgán mérhették le tudásukat karatékáink, illetve két vizsgát szerveztünk edzőtáboraink után.

Megrendeztük hagyományos év végi kirándulásunkat, amin a gyerekek szülei és pártoló tagjaink is részt vettek. A remek bográcsgulyás és a vetélkedők, sportversenyek idén is maradandó élményt jelentettek tagjainknak.

Közösen ünnepeltük meg a Húsvétot, Mikulást és a Karácsonyt.

A nyár elején sikeres dan-vizsgát szerveztünk, ahol Mátrai Géza karatéka megérdemelten nyerte el az 1.dan fokozatot.

Augusztusban megrendeztük hagyományos edzőtáborunkat Orfűn. A haladó kurzust sihan Sey Kata, az 1997-es Milánói VB formagyakorlat 5. helyezettje és sihan Sey Gábor junior 5.dan-os mesterek vezették. Az egy hetes táborban 65 karatékánk vett részt.

Szeptemberben szép eredménnyel szerepeltünk, több más verseny mellett a XX.Szabadkai I.K.A. Világ Kupán, ahol csapatunk a 4. helyezést érte el összesítésben 18 ország, 104 klubja közül. A versenyen 1170 sportoló vett részt.

A Világ Kupa alkalmával megtartott szemináriumon 25-fővel képviseltettük magunkat, amit kancho Okuyama 9.dan-os mester vezetett.

Decemberben 3 napos dan-vizsgára felkészítő tábort szerveztünk, sihan Sey Gábor vezetésével, amin csak a magasabb övfokozatúak vehettek részt.

A Wesselényi Köz-alapítvány, a Baranya Megyei Karate Szakszövetség és a Fuji K.K. valamint a Bm-i Harcművészeti Szövetség és a Pécsi Jiu-jitsu Klub támogatásával Önvédelmi CD lemezt és kiadványt jelentettünk meg.

Bemutatókat tartottunk a Sport óvodában és a Felsővámház utcai Általános Iskolában és az 508-as Szakmunkásképzőben.

Vissza a főoldalra    2004